Skip to main content

Pressreleaser

 

PRESSMEDDELANDE
Den 11 januari 2015

Fraktkompaniet växer – nya arbetstillfällen till Helsingborg

Fraktkompaniet växer snabbt och flyttar nu till större lokaler i Helsingborg. Den 8 februari finns företaget på plats på den nya adressen, Basaltgatan 9, i Väla Industriområde. Flytten innebär att företaget kommer att rekrytera mer personal i Helsingborg.

Fraktkompaniet startades 2006 av Anette Yngvesson. Idag finns företaget i Helsingborg, Stockholm och Göteborg. I och med flytten till den nya fastigheten Rubinen så slår Fraktkompaniet ihop två befintliga lager i Helsingborg och får ytterligare 2 000 kvadratmeter lageryta. De nya lokalerna har plats för 10 000 pall och är totalt på 7 000 kvadratmeter. Det är en rejäl utökning jämfört med den tidigare fastigheten. Under de tre åren som Fraktkompaniet funnits i Helsingborg har både lager och transportverksamheten vuxit i snabb takt.

Nyanställer
I och med expansionen och de nya lokalerna så ska fler anställas under 2016. Idag har företaget dryga 60-talet anställda och under 2016 så ska det bli över 70 medarbetare.

- Vi ser ett behov av att anställa fler. Under 2016 så kommer vi att rekrytera både trafikledare och lagerpersonal, säger Anette, vd och grundare till Fraktkompaniet.

Växer med transportuppdrag
Enligt Robert Wannerfeldt, platschef i Helsingborg, så går fler och fler transporter via Helsingborg. Ambitionen för 2016 är att växa med fler transportuppdrag och etablera sig i de nya lokalerna.

- Vi är väldigt nöjda med våra nya lokaler. Nu när vi flyttar så har vi bättre lokaler för att utveckla ett starkt transportnät från Helsingborgsområdet i egen regi med dagliga avgångar till alla orter i Sverige. Vi har nu gott om utrymme att växa i och det ger oss möjligheter att erbjuda fler kunder lagertjänster säger Robert Wannerfeldt.

För mer information kontakta:
Robert Wannerfeldt, platschef Fraktkompaniet Helsingborg
Mobil: 076-720 99 34
Mejladress: Robert [punkt] wannerfeldt [hos] fraktkompaniet [punkt] se

 


PRESSMEDDELANDE
Den 10 mars 2014

Fraktkompaniet förvärvar Direct Cargo

Den 1 april tar Fraktkompaniet över logistikföretaget Direct Cargo och utökar därmed sin lagerkapacitet i Göteborgsområdet med ytterligare 6 100 m2. Fraktkompaniet stärker i och med detta sitt erbjudande inom tredjepartslogistik och har nu totalt 19 000 m2 lagerplats runt om i Sverige.

Fraktkompaniet har idag lager på fyra platser; Västra Frölunda, Hisings Backa, Stockholm och Helsingborg. Med förvärvet av Direct Cargo får man tillgång till ett stort modernt lager i Hisings Kärra strategiskt lokaliserat vid E6.

– Vi har vuxit ur våra egna lokaler och att vi nu kan erbjuda våra kunder nya lagermöjligheter är jätteroligt. Jag har samarbetat med Direct Cargo i över tio år och anser att deras lager i Göteborg är stadens bästa med mycket god ordning och bra medarbetare, säger Anette Yngvesson, vd på Fraktkompaniet.

Lagret är bara några år gammalt och har dessutom plats för nya kunder. Fraktkompaniet har flera förfrågningar från både nya och befintliga kunder och räknar med att fylla Direct Cargos lager före sommaren 2014.

– Jag närmar mig pensionsåldern och det var läge för mig att sälja. Det känns bra att lämna över stafettpinnen nu och det är extra roligt att det blev just Fraktkompaniet eftersom vi har haft ett nära och bra samarbete och våra kunder också känner till dem. Jag är säker på att de
kommer att sköta detta jättebra, säger Thomas Eliasson, vd på Direct Cargo.

Snabbväxande och lönsamt företag
Fraktkompaniet startades av Anette Yngvesson år 2006 i Göteborg och sedan dess har logistik och transportföretaget gått från noll till en omsättning på 165 miljoner kronor år 2013. År 2008 förvärvade man Transportservice Eurowide och därefter etablerade man sig först i Stockholm och därefter i Helsingborg. År 2012 tog Fraktkompaniet över Antalis lager och distribution i Göteborgsregionen. Med det senaste förvärvet av Direct Cargo har företaget 60-talet anställda.

För mer information kontakta:
Anette Yngvesson, vd Fraktkompaniet
076-720 99 09
anette [punkt] yngvesson [hos] fraktkompaniet [punkt] se

 

PRESSMEDDELANDE
Den 28 november 2012

FRAKTKOMPANIET VÄLJER KLIMATET

Transportbranschen måste ta ett större miljöansvar. Det anser Fraktkompaniet och erbjuder nu sina kunder möjligheten att klimatkompensera. – Klimatfrågan är högaktuell för oss och våra kunder. Framtiden tillhör dem som satsar på miljön, säger Anette Yngvesson, vd Fraktkompaniet.

Det är inte en lätt ekvation att vara miljövänlig samtidigt som man snabbt och effektivt förväntas transportera varor. 40 % av de totala utsläppen av växthusgaser kommer från just transportsektorn. Fraktkompaniet är medvetet om problematiken och väljer nu att agera för att minska klimatbelastningen.
– Fraktkompaniet har som mål att vara en proaktiv aktör på den svenska transportmarknaden. Vi har antagit en skärpt miljöpolicy på företaget och därför känns det naturligt för oss att erbjuda våra kunder möjligheten att klimatkompensera på ett enkelt, men också tryggt och kvalitetssäkrat sätt som garanterar effekten för både kunderna och miljön, säger Anette Yngvesson, vd Fraktkompaniet.

Enkelt för kunderna att välja klimatkompensationen
I samband med bokningen kan kunderna enkelt se hur mycket varje transport kostar att klimatkompensera och göra sitt val direkt. På webben finns också en ny, framtagen klimatkalkylator för den som är nyfiken på vad det kostar och hur det fungerar.
– Vi transporterar gods 3,5 miljoner mil per år. Om alla kunder väljer att klimatkompensera skulle vi bidra med drygt 1 miljon kronor per år. Det vore fantastiskt, säger Anette Yngvesson.

Godkänt av FN och WWF
På Fraktkompaniet har man redan fått frågor om möjligheten att klimatkompensera och är övertygade om att hållbarhet kommer att få en ökad betydelse för alla i branschen. För Fraktkompaniet är det viktigt att tänka långsiktigt och inte äventyra trovärdigheten. Den klimatkompensation företaget investerar i är därför Gold Standard certifierad, godkänd av både FN och miljöorganisationer som WWF och Greenpeace. Projektet bidrar till utbyggnaden av förnybar bioenergi och hållbar utveckling i Honduras.
– Naturligtvis klimatkompenserar vi också våra egna transporter, säger Anette Yngvesson och fortsätter:
– Vår lansering av klimatkompensationen görs för att vi har bestämt oss för att anta de utmaningar som miljöpåverkan från transporter innebär men också för att vi är övertygade om att framtiden tillhör dem som faktiskt satsar på miljön.
– Vi hoppas att både kunder och konkurrenter vill vara med. Tillsammans kan vi göra skillnad!

Läs mer på www.fraktkompaniet.se/klimatvalet
För mer information kontakta:
Anette Yngvesson, vd Fraktkompaniet
076-720 99 09
anette [punkt] yngvesson [hos] fraktkompaniet [punkt] se

 

Den 26 september 2012

Fraktkompaniet växer
– etablerar sig i Helsingborg

Det går bra för Fraktkompaniet, uppstickaren i logistikbranschen som startades av Anette Yngvesson i Göteborg för sex år sedan. Sedan dess har det varit full fart framåt. För två år sedan öppnade företaget kontor i Stockholm och den 1 oktober slår de upp portarna till sitt nya kontor och sin terminal i Helsingborg. Med en 2 500 kvadratmeter stor terminal och ett bra läge i Helsingborgs hamn kan företaget erbjuda sina kunder ännu bättre service.

Öresundsregionen är en expansiv region där Helsingborg är ett viktigt nav. Genom att finnas där kan vi erbjuda våra kunder i området bättre service och det ger oss även möjlighet att ta in nya kunder, säger Anette Yngvesson, vd och grundare till Fraktkompaniet.

Utmärkt läge i hamnen

Fraktkompaniets adress i Helsingborg blir Strandbadsvägen 21, i lokaler som tidigare tillhörde Green Cargo. Det är ett utmärkt läge i hamnen och med närhet till E6:an. Lokalerna är stora och bra både för omlastning av container och lastbilar samt för lagerhållning. Nu kan vi leverera gods för våra kunder till Köpenhamn och Helsingör lika snabbt som till Malmö och Helsingborg, säger Anette Yngvesson.

Nyanställer

Fraktkompaniet har idag 43 anställda, varav 26 i Göteborg och 17 i Stockholm. I och med etableringen i Helsingborg räknar Fraktkompaniet med att vara runt 50 anställda vid årsskiftet.
– Från måndagen den 1 oktober finns 5 personer på plats i Helsingborg för att sköta om våra befintliga kunder samtidigt som vi också öppnar upp för att få till nya kundrelationer. Vi räknar med att kunna växa till ett 15-tal anställda på Helsingborgskontoret inom en snar framtid, säger Anette Yngvesson.

Snabbväxande och lönsamt företag

Anette Yngvesson startade Fraktkompaniet år 2006 och sedan dess har logistik- och transportföretaget gått från noll till en beräknad omsättning på 150 miljoner kr år 2012. I augusti tog företaget över pappers- och förpackningsgrossisten Antalis regionlager, lastbilar och personal i västra Sverige.
– Detta är bara början. Grunden för vår verksamhet är engagerade medarbetare som sätter kunden i fokus och ger bästa möjliga service. På så vis får vi nöjda kunder. Det gör också att vi hela tiden växer och behöver etablera oss på fler ställen för att tillgodose våra kunders behov, säger Anette.

 

Den 16 augusti 2012

Antalis och Fraktkompaniet sluter avtal 

Den internationella pappers- och förpackningsgrossisten Antalis sluter avtal med logistikexperten Fraktkompaniet med huvudkontor i Göteborg. Avtalet, som träder i kraft den 1 september, innebär att Fraktkompaniet tar över Antalis regionlager, lastbilar och personal i västra Sverige.

– Det ger oss ytterligare lagerutrymme i Göteborgsområdet och därmed möjligheter att ta in nya kunder, säger Anette Yngvesson, vd och grundare av Fraktkompaniet.

Fraktkompaniet startade år 2006 och sedan dess har logistisk- och transportföretaget gått från noll till en beräknad omsättning i på 150 miljoner kr år 2012. Antalis är Europas ledande grossist inom pappers- och förpackningsområdet. I Sverige har företaget en ledande position på pappersmarknaden och växer snabbt inom förpackningsområdet. Nu har de två företagen slutit ett avtal för västra Sverige som träder i kraft från den 1 september. Fraktkompaniet tar över Antalis regionlager på Hisingen, de tre distributionsbilarna och personalen på 5 anställda i Göteborg.

Fortsatt expansion
För Antalis möjliggör avtalet en fortsatt expansion inom packaging och storformatsmedia.

– Vi har i Fraktkompaniet funnit en stark partner som kan hjälpa oss att vidareutveckla vår logistik i Göteborgsområdet och har samma höga ambitioner vad gäller service till våra kunder. Till det yttre kommer kunderna inte att se någon skillnad. Men genom samarbetet med Fraktkompaniet kommer vi att kunna erbjuda mer och flexiblare lösningar för våra kunder, säger Håkan Askenberger, logistikchef Antalis.

– Avtalet innebär att vi tar över Antalis logistikverksamhet vilket ger oss möjligheter att ta in nya kunder i det nya lagret på Hisingen, säger Anette Yngvesson.

Avtalet innebär att det redan snabbväxande Fraktkompaniet nu växer ytterligare. Under 2012 har företaget fått ett 10-tal nya kunder, främst i Stockholmsområdet där Fraktkompaniet etablerade sig för snart två år sedan. Mellan år 2010 och 2011 ökade omsättningen från 80 till 120 miljoner kronor och i år har den ökat ytterligare och beräknas bli 150 miljoner.

 

Publicerat:
http://intelligentlogistik.se/archives/1494
http://www.gp.se/ekonomi/1.1036758-fraktkompaniet-tar-over-lager

Den 21 november 2011


Kvinnlig förnyare i transportbranschen

Anette Yngveson kan bli årets entreprenör

Anette Yngvesson är kvinnan bakom Fraktkompaniet – transportföretaget som startade i Göteborg år 2006 och som redan har nått en omsättning på 120 miljoner och öppnat filial i Stockholm. Under 2011 har antalet medarbetare ökat från 18 till 40 personer samtidigt som omsättningen har stigit från 80 till 120 miljoner. Anette är en av nio entreprenörer som gör upp om titeln i Årets entreprenör i region väst på onsdag den 23 november.
 
– Jag har jobbat med transporter under hela mitt yrkesliv och hade hunnit samla på mig många idéer till förbättringar i branschen när jag startade Fraktkompaniet. Flera av idéerna har vi lyckats göra verklighet av och idag täcker vårt transportnät nästan varje liten ort i Europa. Men utan entusiastiska och engagerade medarbetare och samarbetspartner hade jag inte lyckats, det här är långt ifrån en enmansshow, säger Anette. 
 
Mer än bara transporter
När Anette utvecklar verksamheten lyssnar hon alltid på och utgår från sina kunder. Hon hittar också inspiration från andra branscher än sin egen.
– Det visade sig att många av våra kunder efterfrågade bredare tjänster än bara transporter. Därför har vi breddat vårt utbud och erbjuder idag kompletta logistiklösningar. Outsoursing av lager och plockhantering för små och medelstora företag ligger i tiden. Hos oss betalar kunderna endast för den lageryta de nyttjar för tillfället, vilket gör att de kan hålla nere sina kostnader om deras försäljning går ner, säger hon.
 
Affärer är relationer
Anette drivs av den sociala gemenskapen som uppstår mellan medarbetare, kunder och samarbetspartners som i sin tur utvecklar och skapar mer affärer. Hon inspireras också av idrotten och ser organisationen som ett lag.
– Affärer handlar ju om relationer mellan människor. Jag tror att framgångsrika relationer bygger på att man lyssnar på och bryr sig om varandra. Det är någonting jag har som utgångspunkt i mitt företagande, säger Anette.
 
Världens största tävling i entreprenörskap
Ernst & Young Entrepreneur Of The Year är världens största tävling i entreprenörskap. Entreprenörer från hela landet nomineras i åtta regioner. Syftet är att uppmärksamma framgångsrika företagare som kan bli förebilder för näringslivet och inspirera andra att växa. Vinnaren i varje region möts när SM i entreprenörskap avgörs på Cirkus i Stockholm den 8 februari 2012.
– Det känns jättekul att ha blivit nominerad till en så viktig utmärkelse. Det behövs fortfarande fler kvinnliga förebilder inom näringslivet, någonting som jag själv har saknat genom åren, avslutar Anette.  
 
För mer information kontakta: 
Anette Yngvesson, vd Fraktkompaniet
0767-20 99 09
anette [punkt] yngvesson [hos] fraktkompaniet [punkt] se